naar de beginpagina
pdf versieAkoesticum

Nederland krijgt een nationaal trainingscentrum voor muziek, dans en theater met studiecentrum, overnachtingsfaciliteiten en een restaurant: Het Akoesticum in Ede.

De verwachting is dat er jaarlijks tussen de 15.000-20.000 musici, dansers en acteurs van Akoesticum gebruik gaan maken. Het monumentale pand uit 1906, op loopafstand van station Ede-Wageningen, krijgt gespecialiseerde repetitieruimten voor alle podiumkunsten, inclusief een grote zaal, studiefaciliteiten, eenvoudige overnachtingfaciliteiten voor maximaal 120 personen en een restaurant voor 150 gasten. Behalve oefen- , slaap- en verblijfsruimten, staat Akoesticum ook voor een veelzijdige, eigen programmering van scholing in alle podiumkunsten.

Architectuurbureau Sluijmer en van Leeuwen is al sinds de oprichting van de Stichting verbonden aan het initiatief. Onlangs heeft de gemeenteraad unaniem ingestemd met de plannen en is er groen licht voor verdere ontwikkeling. Vanaf 2014 zwaaien de deuren open van de voormalige Frisokazerne in Ede die dan volledig verbouwd is tot het nieuwe Papendal voor de podiumkunsten.

Klik hier om een video van het Akoesticum te zien.

Klik hier om nog een video van het Akoesticum te zien.

klik voor projectinformatie

projectnummer 1111
projectnaam Akoesticum
opleverdatum
programma Cultuur, Kunst, Hotel
adres Friso kazerne
plaats Ede
opdrachtgever Gemeente Ede
ontwerpteam Hans Sluijmer, Daan Briedé
oppervlakte 7480 vierkante meter

verstop projectinformatie