naar de beginpagina
foto3
foto4
foto5
foto6
foto7
foto9
foto11
Molendwarsstraat Den Helder
pdf versieMolendwarsstraat Den Helder
12 januari 2010

Op de hoek van de molendwarstraat en de molengracht heeft altijd een markant en stoer pakhuis gestaan. In het pakhuis werden de inboedels van zeelui en wereldreizigers opgeslagen totdat deze na hun avonturen weer voet aan wal zetten. Na jarenlange leegstand en verwering was het pakhuis in een dermate slechte staat dat behoud ervan niet haalbaar bleek.

 

In opdracht van Woningstichting Den Helder is voor deze plek een ontwerp gemaakt voor 13 wooneenheden voor mensen met een beperking, een gemeenschappelijke woonkamer en ruimten voor de begeleiders.

 

Om de herinnering aan het oude pakhuis levend te houden is het programma ingepast in de oorspronkelijke contouren van het pakhuis. Een gemeenschappelijke patio zorgt voor de ontsluiting van de woningen en brengt daglicht tot diep in het hart van het gebouw. Rond de patio zijn de appartementen georganiseerd die uitzicht bieden over de fraaie molengracht en de binnenstad. Twee kleinere volumes zijn tegen het pakhuis aangelegd en bieden plaats aan kleinere appartementen en de personeelsruimten.

 

Door de robuuste detaillering en materialisering in baksteen heeft het nieuwe pakhuis eenzelfde stoere uitstraling gekregen die het weer kan opnemen tegen het klimaat in de zeestad. De luiken van onbehandeld hout zullen onder de weersinvloeden verweren en de kleur aannemen van het geteisterde hout wat overal in de binnenstad te vinden is.

 

Het nieuwe pakhuis zal zich op een natuurlijke en vanzelfsprekende wijze voegen in de historische omgeving. 

klik voor projectinformatie

projectnummer 1204
projectnaam Molendwarsstraat Den Helder
start bouw 01 december 2008
opleverdatum 12 januari 2010
programma 13 woonzorgeenheden
adres Molendwarsstraat 1
plaats Den Helder
opdrachtgever Woningstichting Den Helder
aannemer Aannemingsbedrijf Dozy bv
bouwsom 1200000 Euro
oppervlakte 1070 vierkante meter

verstop projectinformatie