naar de beginpagina
Maliebaan
Maliebaan
Maliebaan
Maliebaan
Maliebaan
Maliebaan
Maliebaan
Maliebaan
Maliebaan
Maliebaan
pdf versieMaliebaan

Aan het einde van de Maliebaan staat een monumentaal pand, gebouwd in een eclectische stijl aan het einde van de 19e eeuw. De oriëntatie van het gebouw is door de hoekpositie enerzijds gericht op het Oorsprongpark en anderzijds op de Maliebaan.

Door de tuin achter het pand is een gat ontstaan tussen de bebouwing van de Maliebaan en het Oorsprongpark. Het laatste pand van de bebouwing aan de Maliebaan vormt hiermee een belangrijk element als beëindiging hiervan.

Het rijkelijk geornamenteerde pand op nummer 108 heeft diverse erkers, dominante speklagen tussen het metselwerk en op de hoek een uitbundige toren. De achterliggende siertuin is ca. 230 m² en grotendeels voorzien van bestrating met diverse hagen en borders. Het uitzicht van deze tuin is de blinde gevel van een pand dat later is gebouwd dan de naast gelegen bebouwing. De saaie gevel, de lage gootlijn en eenvoudige opzet van het pand, vraagt om een revitalisatie aan deze zijde.

De wens om te bouwen in de tuin is hiermee niet alleen wenselijk vanuit de eigenaar, maar ook een stedenbouwkundige noodzaak om deze plek goed vorm te geven.

klik voor projectinformatie

projectnummer 0211
projectnaam Maliebaan
adres Maliebaan
plaats Utrecht
ontwerpteam Hans Sluijmer, Daan Briedé

verstop projectinformatie