naar de beginpagina
kwadrantwoningen
Drift
grundel
ATC
p1
Villa Horatius
Villa Horatius
International School Almere
kwadrantwoningen
Villa Horatius
Villa Tijmensen
International School Almere
Buitenveldert
oudkerkhof
p5
International School Almere
Buitenveldert
Drift
Aloysius 5
ATC

Architectuurbureau staat voor uitgesproken ontwerpen en een professionele werkwijze. In dialoog met onze opdrachtgevers maken wij ontwerpen waarin dromen, behoeften en voorwaarden op een vanzelfsprekende wijze tot uitdrukking komen. Wij brengen ambitie en realisme in evenwicht.

Architectuurbureau is een full service architectenbureau met een veelzijdig oeuvre en jarenlange ervaring op het gebied van restauratie, nieuwbouw, verduurzaming en herbestemming in de utiliteitsbouw en woningbouw. 

Verhuisd!

We zijn verhuisd maar in de buurt gebleven. Als u naast ons 'oude' kantoor de poort doorgaat vindt u ons achter de eerste deur links. 

Ons nieuwe adres is Kerkstraat 21A, 3581RA Utrecht. 

Verkoop Sixth Avenue gestart!

Vandaag is de verkoop gestart van 6 parkbungalows die wij ontworpen hebben voor het Cascadepark in Almere. Uitgebreide informatie over de woningen kunt u vinden in de rubriek woningbouw op onze website. 

De woningen zijn in de verkoop bij de 4 linden makelaardij: 

www.de4linden.nl/nieuwbouw-projecten/project-a50

Stagiair(e) gezocht!

Wij hebben plaats voor een enthousiaste en gemotiveerde stagiair(e) HBO/TU Bouwkunde of Architectuur met affiniteit voor Architectuur én bouwtechniek. Ervaring met Autocad/Revit, sketchup en photoshop zijn een vereiste. 

Ben je geinteresseerd en beschikbaar voor een periode van minimaal 100 dagen? Stuur dan een email met CV en portfolio naar info@architectuurbureau.nl

Sterk Huis in NRC Weekend

In de editie van NRC weekend van zaterdag 5 maart 2016 gaat de rubriek binnenkijken van Thijs Wolzak en Lenny Gerdes over de woning die wij ontworpen hebben voor Steven Sterk in het friese Tjalleberd.

Kijk op onze website onder particulier opdrachtgeverschap voor een uitgebreide beschrijving en foto's.

Scholencluster Nieuw Vennep opgeleverd

Een ingewikkelde puzzel is opgelost. In Nieuw Vennep hebben wij een ontwerp gemaakt voor de uitbreiding en renovatie van een brede school met drie basisscholen. Bijzonder is dat het gebouw voor het grootste deel in gebruik is gebleven tijdens de verbouwing. 

Met ons integrale ontwerpteam waarin alle disciplines samengebracht zijn (total engineering) hebben wij een ontwerp gemaakt wat toegesneden is op een gefaseerde en efficiente uitvoering waarbij de overlast voor de scholen tot het minimum beperkt is.

Watertoren Rotsoord opgeleverd

Na een bouwtijd van 10 maanden is de herbestemming van de watertoren aan de vaartse rijn een feit. Met ons ontwerp hebben we in de monumentale toren ruimte gemaakt voor een restaurant, een zzp centrum, kantoor- en vergaderruimtes en een brasserie. Het restaurant wordt momenteel ingericht en zal binnenkort haar deuren en terras met uitzicht op de stad openen.  

Kom een keer kijken naar de opengewerkte ijzeren watertank, het contrast tussen de zware bakstenen muren en de lichte staalconstructie en geniet van het prachtige, panoramische uitzicht over de stad. 

Een drukke zomer..

Voor veel onderwijsinstellingen is de zomervakantie de tijd om te verbouwen. Omdat de scholen bij het nieuwe schooljaar weer volop in bedrijf gaan is er echter geen uiloop mogelijk. Dit vergt een goede voorbereiding, precieze coordinatie en bovenal een goede samenwerking.

De monumentale Basisschool de Binckhorst- st Jan te Laren heeft sinds twee weken een nieuwe groepsruimte op de zolderverdieping in gebruik genomen. Met het ontwerp is tevens een nieuwe ontsluiting aangelegd waardoor het in de toekomst mogelijk is om relatief eenvoudig een tweede of derde groepsruimte bij te bouwen. Dit geeft de school de ruimte en flexibiliteit om toekomstige groei te kunnen accomoderen. 
De volgende fase staat in het teken van verduurzaming, waarbij onder andere de monumentale kap geisoleerd zal worden. 

Voor het Alberdingk Thijm College in Hilversum is een voormalig buurtcentrum getransformeerd naar een dependance waar 6 HAVO groepen les krijgen. De verf moet nog wel even drogen...

En de eerste en tweede fase van de herinrichting van de buitenruimte rond het scholeneiland aan de van Riebeeckstraat in Hilversum is afgerond. De kinderen hebben het avontuurlijke en groene plein op de eerste schooldag met veel enthousiame in gebruik genomen en ontdekt. Het ontwerp hebben wij gemaakt in samenwerking met Metname Architectuur. 

Binnenkort op deze website hierover meer...

 

Herontwikkeling fortterrein Overeindseweg

De visie van Architectuurbureau Sluijmer en van Leeuwen is een van de drie meest inspirerende visies voor herontwikkeling van het fortterrein aan de Overeindseweg in Nieuwegein. Met deze eerste selectieronde komt de nieuwe toekomst voor het bijzondere terrein een stap dichterbij. De komende twee maanden krijgen de inschrijvers de gelegenheid om hun visie uit te werken tot een concreet plan. Met de verkoop van het fortterrein zorgt de gemeente in samenwerking dat de Nieuwe Hollandse Waterlinie met de daarbij behorende forten en overige complexen publiek toegankelijk wordt.

Meer weten? De informatie over het fortterrein en de verkoopprocedure is te vinden via deze link en deze link.

Volg het nieuws via twitter 

Akoesticum opgeleverd

Het Akoesticum is opgeleverd en staat nu op Architectenweb. Kijk hier

Cultuurhotel

Architectuurbureau Sluijmer en van Leeuwen werkt met Stayokay an Muzum aan een cultuurhotel in Utrecht. Lees hier een artikel.

Video Akoesticum

Bekijk hier een mooie informatieve film over het akoesticum.

 

Filmpje van het Aloysius College

Peter Veenendaal heeft een mooi filmpje gemaakt van het Aloysius College in Hilversum. Klik hier om de film te bekijken.