naar de beginpagina
Watertoren Rotsoord
akoesticum
kwadrantwoningen
kwadrantwoningen
Sterk Bedrijf
International School Almere
akoesticum
Sterk Huis
foto6
akoesticum
International School Almere
Plan Oosterbreedte
watertoren Rotsoord
Plan Oosterbreedte
impressie 2
Sterk Bedrijf
havenpost, divinatio

Architectuurbureau staat voor uitgesproken ontwerpen en een professionele werkwijze. In dialoog met onze opdrachtgevers maken wij ontwerpen waarin dromen, behoeften en voorwaarden op een vanzelfsprekende wijze tot uitdrukking komen. Wij brengen ambitie en realisme in evenwicht.

Architectuurbureau is een full service architectenbureau met een veelzijdig oeuvre en jarenlange ervaring op het gebied van restauratie, nieuwbouw, verduurzaming en herbestemming in de utiliteitsbouw en woningbouw. 

 

Opgeleverd!

13 juli 2020

Op een zonovergoten dag is de uitbreiding van scholengemeenschap Laar en Berg opgeleverd. Met vier ruime en koele groepsruimten, werkplekken en studieruimten heeft de school voor het komende schooljaar weer ruimte om het groeiende leerlingaantal onder te brengen.

Dit project laat zien dat met een uitstekende samenwerking en goede communicatie ook verbouwd kan worden terwijl de school gewoon in bedrijf is. Voor meer informatie klik hier

Stagiair(e) gezocht

21 januari 2020

Wij hebben plaats voor een enthousiaste en gemotiveerde stagiair(e) HBO/TU Bouwkunde of Architectuur met affiniteit voor Architectuur én bouwtechniek. Ervaring met Autocad/Revit en sketchup zijn een vereiste. 

Geinteresseerd? Stuur dan een email met CV en portfolio naar info@architectuurbureau.nl en we nemen contact met je op. 

 

Bijzonder overnachten in Utrecht.

mei 2019

Op verschillende lokaties in het centrum van Utrecht werken wij aan projecten waarbij bijzondere panden worden verbouwd tot Boetiekhotel  of Bed and Breakfast. Overnachten in een rijksmonument met beschilderde houten plafonds, in de kelder van één van de oudste panden van Utrecht of op de vijfde verdieping van een eigentijdse woning met uitzicht op de domtoren.  

Stuk voor stuk markante plekken die met respect voor de oorspronkelijke waarden verbouwd worden en toegankelijk gemaakt voor bezoekers van onze prachtige stad.  

Erg leuke projecten die uitstekend passen bij onze utrechtse wortels en onze jarenlange ervaring met monumenten.

Om op de hoogte te blijven van ons werk, volg Architectuurbureau op linkedin.   We hebben een winnaar!

20 november 2018

Op vrijdag 16 november is de winnaar van de Architectuurprijs Almere 2018 op feestelijke wijze bekend gemaakt in KAF door wethouder Hilde van Garderen. Ons project Sixth Avenue was één van de door de vakjury genomineerde projecten. Sixth Avenue is door de kinderjury als winnaar uitgeroepen! De kinderen vonden het ‘vooral heel cool dat er zoveel verschillende mensen in het complex wonen, van een jong gezin tot ouderen. Iedereen heeft zijn eigen plek en je bent toch ook een soort van ‘samen’. Bovendien heb je heel veel ruimte in huis en een tof dakterras. Uit handen van de jury hebben we een schitterende trofee en een cheque van 2.500 ,- in ontvangst mogen nemen. De 10 genomineerde projecten zijn tot 21 december te zien in het KAF Almere

Voor meer informatie klik hier

gelinkt..

1 mei 2018

Architectuurbureau is ook op LinkedIn te volgen. Klik hier..

BENG renovatie gestart

15 februari 2018

In Hilversum is de renovatie gestart van de voormalige RK jongensschool aan de Prins Bernhardstraat. Nog dit jaar zullen de tweetalige Junior Campus van de International School Hilversum en de mediaschool intrek nemen in het multifunctionele gebouw. 

De school is gemeentelijk monument en zal na de renovatie voldoen aan de BENG eisen. Het gebouw is all electric en heeft dus geen gasaansluiting. In warmte en koeling wordt met warmtepompen voorzien en PV panelen op het dak leveren de electriciteit. Vanzelfsprekend wordt de gebouwschil goed geisoleerd. 

Het is natuurlijk de uitdaging om dit alles in te passen in een monumentaal schoolgebouw. Dit vergt ervaring en kennis, maar vooral ook een goede samenwerking. Daarom hebben wij met ons ontwerpteam een integraal ontwerp gemaakt voor zowel de architectuur en bouwkunde als de constructies en installaties. (Total Engineering)

Goed nieuws dus voor gebruikers en eigenaren van monumentale schoolgebouwen; Meer weten? neem dan contact met ons op. 

Stagiaire (m/v) gevraagd

5 januari 2018

Wij hebben plaats voor een enthousiaste en gemotiveerde stagiair(e) HBO/TU Bouwkunde of Architectuur met affiniteit voor Architectuur én bouwtechniek. Ervaring met Autocad/Revit, sketchup en photoshop zijn een vereiste. 

Ben je geinteresseerd en beschikbaar voor een periode van minimaal 100 dagen? Stuur dan een email met CV en portfolio naar info@architectuurbureau.nl

Bureau wordt Cinema

Op donderdag 21 december wordt de nieuwste documentaire over Bjarke Ingels vertoond. De film wordt voorafgegaan door een korte presentatie van Michael van Leeuwen.

http://www.aorta.nu//agenda/secret-cinema-utrecht/

Basisschool de Wilgetoren in beeld

15 september 2017

Bij het vorige nieuwsbericht horen natuurlijk foto's. Vers van de fotograaf hebben we ze op onze website geplaatst. Klik hier en bekijk het resultaat. 

Bent u ook benieuwd of uw schoolgebouw dit soort verborgen rijkdommen in zich heeft? Of wilt u weten welke mogelijkheden er zijn om de ruimte in uw schoolgebouw optimaal te benutten? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek.

Oorspronkelijke kleuren

8 september 2017

De renovatie en uitbreiding van basisschool de Wilgetoren in Hilversum is voltooid en de school draait op volle toeren. Bijzonder bij dit project is dat we bij deze monumentale school het oorspronkelijke kleurenpalet in oude glorie hersteld hebben. 

Tijdens één van onze eerste bezoeken aan dit gebouw ontdekten we op het houtwerk binnen in een bergkast resten van bijzondere, niet alledaagse kleuren. Nader onderzoek van een gespecialiseerd bureau bracht het complete originele kleurenpalet aan het licht. Een gedurfde maar verassend harmonieuze combinatie van bonte kleuren voor het houtwerk en bescheiden gedekte kleuren voor de wanden en plafonds. 

Alhoewel het team hier wel even aan moest wennen vinden wij het geweldig dat de oorspronkelijke kleuren weer terug zijn in het gebouw. Tezamen met het monumentale tegelwerk, de originele garderobes en het glas-in-lood en het kleurrijke schilderwerk is het typisch jaren dertig interieur weer in oude luister hersteld.

Benieuwd geworden? Binnenkort plaatsen we de foto's op onze website. 

Gevaarte...

26 juni 2017

Onder een nieuwe villa die wij voor een particuliere opdrachtgever ontworpen hebben in Leidsche Rijn komt een volledig geprefabriceerde betonnen kelder. Deze megakelder is zo groot (12x5m) dat het speciale transport 's nachts moest plaatsvinden.

In de vroege ochtend is de kelder van de vrachtwagen getild, tussen de palen in gemanoevreerd en precies op zijn plek geplaatst. Een mooi staaltje teamwork van de aannemer en leverancier!

Zo gaat bouwen snel. Nu isoleren, grond aanvullen, ballasten, drainage eraf en verder met de fundering. 

Voor foto's kijk op: http://architectuurbureau.nl/projecten/selectie/0/143/villa_van_der_wurff

Verhuisd!

We zijn verhuisd maar in de buurt gebleven. Als u naast ons 'oude' kantoor de poort doorgaat vindt u ons in een geheel vernieuwd bureau op het binnenterrein.

Ons nieuwe adres is Kerkstraat 21A, 3581RA Utrecht. 

Sterk Huis in NRC Weekend

In de editie van NRC weekend van zaterdag 5 maart 2016 gaat de rubriek binnenkijken van Thijs Wolzak en Lenny Gerdes over de woning die wij ontworpen hebben voor Steven Sterk in het friese Tjalleberd.

Kijk op onze website onder particulier opdrachtgeverschap voor een uitgebreide beschrijving en foto's.

Scholencluster Nieuw Vennep opgeleverd

Een ingewikkelde puzzel is opgelost. In Nieuw Vennep hebben wij een ontwerp gemaakt voor de uitbreiding en renovatie van een brede school met drie basisscholen. Bijzonder is dat het gebouw voor het grootste deel in gebruik is gebleven tijdens de verbouwing. 

Met ons integrale ontwerpteam waarin alle disciplines samengebracht zijn (total engineering) hebben wij een ontwerp gemaakt wat toegesneden is op een gefaseerde en efficiente uitvoering waarbij de overlast voor de scholen tot het minimum beperkt is.

Watertoren Rotsoord opgeleverd

Na een bouwtijd van 10 maanden is de herbestemming van de watertoren aan de vaartse rijn een feit. Met ons ontwerp hebben we in de monumentale toren ruimte gemaakt voor een restaurant, een zzp centrum, kantoor- en vergaderruimtes en een brasserie. Het restaurant wordt momenteel ingericht en zal binnenkort haar deuren en terras met uitzicht op de stad openen.  

Kom een keer kijken naar de opengewerkte ijzeren watertank, het contrast tussen de zware bakstenen muren en de lichte staalconstructie en geniet van het prachtige, panoramische uitzicht over de stad. 

Een drukke zomer..

Voor veel onderwijsinstellingen is de zomervakantie de tijd om te verbouwen. Omdat de scholen bij het nieuwe schooljaar weer volop in bedrijf gaan is er echter geen uiloop mogelijk. Dit vergt een goede voorbereiding, precieze coordinatie en bovenal een goede samenwerking.

De monumentale Basisschool de Binckhorst- st Jan te Laren heeft sinds twee weken een nieuwe groepsruimte op de zolderverdieping in gebruik genomen. Met het ontwerp is tevens een nieuwe ontsluiting aangelegd waardoor het in de toekomst mogelijk is om relatief eenvoudig een tweede of derde groepsruimte bij te bouwen. Dit geeft de school de ruimte en flexibiliteit om toekomstige groei te kunnen accomoderen. 
De volgende fase staat in het teken van verduurzaming, waarbij onder andere de monumentale kap geisoleerd zal worden. 

Voor het Alberdingk Thijm College in Hilversum is een voormalig buurtcentrum getransformeerd naar een dependance waar 6 HAVO groepen les krijgen. De verf moet nog wel even drogen...

En de eerste en tweede fase van de herinrichting van de buitenruimte rond het scholeneiland aan de van Riebeeckstraat in Hilversum is afgerond. De kinderen hebben het avontuurlijke en groene plein op de eerste schooldag met veel enthousiame in gebruik genomen en ontdekt. Het ontwerp hebben wij gemaakt in samenwerking met Metname Architectuur. 

Binnenkort op deze website hierover meer...

 

Herontwikkeling fortterrein Overeindseweg

De visie van Architectuurbureau Sluijmer en van Leeuwen is een van de drie meest inspirerende visies voor herontwikkeling van het fortterrein aan de Overeindseweg in Nieuwegein. Met deze eerste selectieronde komt de nieuwe toekomst voor het bijzondere terrein een stap dichterbij. De komende twee maanden krijgen de inschrijvers de gelegenheid om hun visie uit te werken tot een concreet plan. Met de verkoop van het fortterrein zorgt de gemeente in samenwerking dat de Nieuwe Hollandse Waterlinie met de daarbij behorende forten en overige complexen publiek toegankelijk wordt.

Meer weten? De informatie over het fortterrein en de verkoopprocedure is te vinden via deze link en deze link.

Volg het nieuws via twitter 

Cultuurhotel

Architectuurbureau Sluijmer en van Leeuwen werkt met Stayokay an Muzum aan een cultuurhotel in Utrecht. Lees hier een artikel.

Video Akoesticum

Bekijk hier een mooie informatieve film over het akoesticum.

 

Filmpje van het Aloysius College

Peter Veenendaal heeft een mooi filmpje gemaakt van het Aloysius College in Hilversum. Klik hier om de film te bekijken.