naar de beginpagina
Twickel
Twickel
Twickel
Twickel
Twickel
Twickel
Twickel
Twickel
Twickel
pdf versieTwickel
01 april 2008

Algemeen

Het gebouw is twee verdiepingen hoog en bestaat uit een viertal volumen onder één dak. De ruimte tussen de volumen wordt gebruikt als gang en gemeenschappelijke ruimte waar twee vides zorgen voor verbinding met de eerste verdieping.In de volumen zijn elf klaslokalen, kantoorruimten, bergingen en toiletten opgenomen.De zelfstandigheid van de volumen wordt versterkt door ze ten opzichte van de rooilijn te verschuiven.

Constructie en gevels

De gemetselde volumen zijn voorzien van grote openingen. Tussen de gemetselde blokken zijn over een hoogte van twee verdiepingen aluminium vliesgevels geplaatst die zorgen voor licht en lucht in het gebouw. Het dak ter plaatse van de gemeenschappelijke ruimten is opgebouwd uit vuren gelamineerde liggers waartussen een lattenplafond is aangebracht. Beide entrees zijn opgenomen in een gevelelement van Louro Preto.

Afwerking en inrichting

Het gemêleerde metselwerk sluit goed aan bij de kleuren in de omgeving. Binnen is gekozen voor een rustig kleurenpallet dat is afgestemd op de kleuren en materialen van het exterieur. De sprekende elementen zijn de tribune van mixed hardwood en de stalen spiltrap.

Installaties

Het toegepaste ventilatiesysteem bestaat uit een natuurlijke toevoer en mechanische afvoer met warmteterugwinning. De ventilatieroosters zijn als architectonisch element in de kozijnen opgenomen. Voor het verwarmen van de ruimten is gebruik gemaakt van vloerverwarming.

Architect: Architectuurbureau Sluijmer en van Leeuwen, Utrecht

Foto's: Cornbreadworks

klik voor projectinformatie

projectnummer 2003
projectnaam Twickel
start bouw 01 september 2007
opleverdatum 01 april 2008
programma Openbare Basisschool
adres Schuilenburg 7
plaats Hoofddorp
opdrachtgever SOPOH
aannemer Dura Vermeer Bouw Haarlemmermeer BV
ontwerpteam Michael van Leeuwen, Fanny Melis
oppervlakte 1161 vierkante meter

verstop projectinformatie

kijk ook naar deze projecten