naar de beginpagina
University College
pdf versieUCU James Boswell Instituut
01 juni 2001

Op het terrein van de voormalige Kromhoutkazerne is het University College Utrecht gevestigd. Architectuurbureau Sluijmer en Van Leeuwen maakte ontwerpen voor o.a. nieuwbouw van studentenhuisvesting, renovatie van bestaande monumentale gebouwen en inrichting van het terrein. Gebouw AA werd het nieuwe onderkomen voor het James Boswell Instituut. Het gebouw was door vele verbouwingen zwaar verminkt. Deze toevoegingen zijn met ons plan tenietgedaan. De uitgebreide installaties en akoestische voorzieningen, noodzakelijk voor modern gebruik, zijn geļæ½mplementeerd met minimale gebruikmaking van verlaagde plafonds waardoor de oorspronkelijke verdiepingshoogte steeds zichtbaar blijft. De originele detaillering is hersteld en door nieuwe bouwkundige ingrepen zijn licht en ruimte in het hart van het gebouw gebracht.

Architect: Architectuurbureau Sluijmer en van Leeuwen, Utrecht

klik voor projectinformatie

projectnummer 1599
projectnaam UCU James Boswell Instituut
opleverdatum 01 juni 2001
programma Wetenschappelijk Onderwijs
adres University College
plaats Utrecht
opdrachtgever Universiteit Utrecht
aannemer Bouwbedrijf Niron BV, Utrecht
ontwerpteam Michael van Leeuwen, Yffi van den Berg, Bert Voss
oppervlakte 3334 vierkante meter

verstop projectinformatie

kijk ook naar deze projecten