naar de beginpagina
UCU Auditorium
UCU Auditorium
UCU Auditorium
UCU Auditorium
UCU Auditorium
UCU Auditorium
pdf versieUCU Auditorium

Achter de 'College Hall' ligt een loodsgebouw in de stijl van de gebouwen rond het exercitieterrein. Het bescheiden, sympathieke gebouw wordt gekenmerkt door een relatief grote kapconstructie. Door deze constructie is het grootste deel van het gebouw vrij indeelbaar en zou hiermee een grote zaal kunnen huisvesten. De wens van het University College om hier een auditorium te huisvesten sluit dan ook perfect aan bij het gebouw.

Naast de functie van auditorium moet het mogelijk zijn de ruimte gebruiken voor drama, lezingen en muziekvoorstellingen. Uitgangspunt is dan ook het realiseren van een multifunctionele zaal. Op de draagconstructie en de gevels na is het gebouw volledig vrijgemaakt. Uitgaande van deze structuur is met kleine ingrepen een functionele en heldere indeling ontworpen, met als kern een zaal voor ca. 150 personen. 

De stalen spanten die na het slopen van de systeemplafonds te voorschijn kwamen zijn in originele staat teruggebracht. Hiermee wordt de volledige kaphoogte van het gebouw benut, en is er plaats gemaakt voor verlichting, geluid, projectie en luchtbehandeling. daarnaast zijn de spanten een te respecteren overblijfsel van de industriele functies op het terrein.

klik voor projectinformatie

projectnaam UCU Auditorium
programma Auditorium voor ca. 150 personen.

verstop projectinformatie

kijk ook naar deze projecten