naar de beginpagina
Wim Sonneveldlaan
pdf versieWim Sonneveldlaan
01 september 2005

Deze eindwoning in een organisch ontworpen woonwijk is, om de coherentie in de woonwijk te behouden, vooral intern grondig gerenoveerd. Forse ingrepen op de begane grond zijn het plaatsen van een vrijwel volledig te openen pui met ge´┐Żntegreerde zonwering, een volledig vernieuwde keuken met ruime bijkeuken, een studieruimte en een gietvloer met vloerverwarming over de hele begane grondvloer. Via een rechte doorgaande trap wordt de woonkamer behalve functioneel ook ruimtelijk gekoppeld aan de etages, met een speelruimte die via een vide in open contact staat met de woonkamer. Door het verhogen van de zolderlaag is een volwaardige tweede verdieping gerealiseerd. De hier gelegen dakpatio met glazen gevels voorziet de aangrenzende kamers en het trappenhuis van ruim voldoende daglicht en uitzicht over de wijk.

Architect: Architectuurbureau Sluijmer en van Leeuwen, Utrecht

klik voor projectinformatie

projectnummer 1304
projectnaam Wim Sonneveldlaan
start bouw 01 maart 2005
opleverdatum 01 september 2005
programma Woning
adres Wim Sonneveldlaan 167
plaats Utrecht
opdrachtgever Lisette en Jan-Willem De Ruiter
aannemer Bouwbedrijf Dijkers
ontwerpteam Hans Sluijmer en Albert Turk
oppervlakte 390 vierkante meter

verstop projectinformatie

kijk ook naar deze projecten